Personbil
Hem >> Personbil

Vi har olika paket till din körkortsutbildning för bil. Dessa paket planerar vi individuellt så att det passar för just dig avseende tider för utbildningen.

De tider som anges för utbildningspaketen är kortaste rekommenderade tid för respektive utbildning. Tiden för utbildningen kan med fördel göras längre och kombineras med privat övningskörning.

 

Stegen till Bil-körkort:

 

 

Körkortstillstånd, ansök genom att gå in på Transportstyrelsen och komplettera sen ansökan med ett syntest som du kan göra hos oss.

Teoriutbildning + övningskörning*.

Riskutbildning del 1 - teoretisk (Riskettan B)

Riskutbildning del 2 - praktisk (Halkbana). Ska göras i SLUTET av utbildningen.

Förarprov (Kunskapsprov samt Körprov). Kunskapsprovet måste vara godkänt innan körprovet får genomföras. Ett godkänt kunskapsprov är giltigt i 4 månader.

 

TÄNK PÅ ATT DET ÄR VIKTIGT ATT STUDERA TEORI PARALLELLT MED KÖRNINGEN

*För privat övningskörning behöver både eleven och handledaren gå en introduktionsutbildning, det behövs INTE för att få övningsköra med trafikskola.

 

Teori på trafikskolan

Böcker:

Vi säljer bokpaket: Trafikens grunder, Köra bil, Vägmärken/markeringar, Vägmärkestest.

Lärarledda teorilektioner:

Vi har teorilektioner på måndag, tisdag och onsdag jämna veckor, varannan gång i Fagersta och varannan i Avesta. Det finns tre olika lektioner så om du har gått måndag-onsdag en vecka har du varit på alla lektioner men du är välkommen att gå hur många gånger du vill.

Datatester, digitalt teorimaterial:

Vårat digitala teorimaterial kommer från Trafikskola Online och är internetbaserade, dvs. du kan komma åt texter, filmer och frågor varsomhelst bara du har tillgång till internet. Testerna är mobilanpassade så det går även bra att göra de i mobilen.

Körlektioner på trafikskolan:

Trafikskolans övningsbilar är Skoda Octavia (manuellt 6-växlade), Ford Focus och Kia Stonic (automatväxlade). Övningsbilarna är mycket lättkörda och har en förarkomfort utöver det vanliga. Att vi har lättkörda bilar och väl utbildad personal som hjälper dig genom utbildningen gör att lektionerna blir så effektiva som möjligt så din utbildning inte kostar mer än nödvändigt. Du får dessutom lära dig köra ekonomiskt och miljövänligt. Körlektionernas längd är 40 minuter men vanligast är dubbellektioner, 80 minuter.

Förarprov:

Du tar dig själv till kunskapsprovet. Kontrollera på bekräftelsen du fått från Trafikverket var och när du ska skriva provet (det kan inte göras i Avesta). Om du genomför kunskspsprovet första gången ska du vara där ca 30 minuter innan provet så du hinner fotografera samt legitimera dig innan provet börjar. Ta med legitimation.

Uppkörningen sker i Avesta eller Fagersta. I ”lån av bil vid körprov”-avgiften ingår 20 minuters uppvärmning innan provet. Vanligtvis träffas vi en halvtimma innan uppkörningen på en plats vi bestämt tillsammans, men kolla med oss när det börjar närma sig provet så du vet var och när vi ska ses. Ta med legitimation.

OBS! Trafikverket skickar en bekräftelse på provtiderna till din e-postadress eller den adress du är folkbokförd på, så fort vi har bokat tiderna. Kolla så att du får den i brevlådan, läs den noga för det är ditt bevis på att allt är bokat enligt dina önskemål och att allt stämmer. Med Trafikverkets bekräftelse skickas också anvisningar för betalning av proven. Dessa provavgifter ingår INTE i några av våra paket utan måste betalas till Trafikverket. Den som är under 18 år måste betala proven senast 25 timmar före provets början, annars avbokas provet.

Riskutbildningar B

Riskutbildning del 1 (Riskettan) och del 2 (Halkbanan) är de obligatoriska riskutbildningarna för B-körkort:

Del 1 handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt. Utbildningen är 3,5 timmar (3 timmar plus raster och genomförs i trafikskolans lokaler).

Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Utbildningen genomförs på en Trafikövningsplats. Det ingår övningskörning till och från övningsplatsen om du kör manuellt växlad bil.

Riskutbildningarna, framförallt del 2, ska genomföras i slutet av körkortsutbildningen.

När du gör ditt kunskapsprov och körprov måste du ha gjort riskutbildningens båda delar.

Genomförd och godkänd riskutbildning är giltig i fem år.

Anmäl dig till Riskettan via vår E-handel. Anmälan är bindande, vid sjukdom eller annat förhinder meddela oss.

Anmälan till Riskutbildning del 2 gör du genom att kontakta oss.

Du måste ha giltig legitimation med dig.

Intensiv

Vi har olika paket för dig som vill komma till oss och gå en Intensivutbildning för B-körkort.

Alla paket finns med eller utan övernattning i Fagersta. För mer information hör av dig till oss.

Anmäl dig till intensivutbildning genom att maila oss.

Vi bekräftar din anmälan samt att det finns plats den tid du valt.

Anmälan är bindande och betalning ska göras 10 dagar innan utbildningens början. Vid avbokning, annan avbeställning m.m. tillämpas STR:s praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m.m. se www.str.se

Om du bara har frågor och inte vill anmäla dig, var vänlig maila oss på info@krylbotrafikskola.se.

Avgifter till Trafikverket och Transportstyrelsen för kunskapsprov, körprov, fotografering samt tillverkning av körkort tillkommer.

Körkort nu med Elevcentralen

Vi är glada att nu kunna erbjuda det allra nyaste inom körkortsutbildning för B-körkort; Körkort nu med Elevcentralen: Allt i ett! Allt för en flexibel, rolig och lärorik upplevelse på din väg till körkortet. Ett digitalt utbildningsmaterial med filmer, intervjuer, spel, teoriböckerna i både text och tal, kunskapsfrågor samt mycket mycket mer…

Var som helst

Att få in en körkortsutbildning i allt annat som ska göras är inte alltid lätt. Därför är det viktigt att kunna utnyttja tiden på bästa sätt. Att då ha tillgång till utbildningen och dess material oavsett var du befinner dig eller vilken tiden är på dygnet är därför viktigt. Körkort nu med Elevcentralen kan du alltid använda så länge du har tillgång till din mobil, surfplatta eller dator tillsammans med en uppkoppling till Internet.

Lära in på olika sätt

Kanske lär du dig bäst om du lyssnar när någon förklarar för dig, eller du kanske hellre läser själv. Oavsett vilket, finns det troligen ett sätt för dig i Körkort nu. Du kan alltid lyssna på den inlästa boken eller läsa den själv. Det mesta finns också filmatiserat så du kan luta dig tillbaka i soffan eller på bussen för att titta på filmen. Om du föredrar att utgå från ett problem och därifrån söka svar, kan du istället börja i en interaktiv övning. I övningen får du feedback oavsett om du svarar rätt eller fel och därmed lär du dig troligen under tiden du arbetar med övningen.

Läraren vägleder

Även om det är smidigt att själv kunna jobba med materialet, är det med hjälp av din professionella trafiklärare som din utbildning blir som bäst. I Körkort nu beskriver du bland annat för din lärare hur du bäst arbetar och när du vill ha ditt körkort. Utifrån denna vetskap kan läraren guida dig genom utbildningens teori och praktik på bästa sätt. Läraren ger dig en plan för hela din utbildning – vad ska göras när, och vad kommer det att kosta. Under hela din utbildning kan läraren följa dig och dina framsteg och ser snabbt om planen inte riktigt hålls, utan kräver revidering. I Körkort nu är teori och praktik nära sammankopplat. Detta innebär till exempel att läraren ska beskriva vad du behöver göra eller reflektera över inför nästa lektion. När du bokat lektionen i systemet kommer en uppmaning till dig om hur du ska förbereda dig. Efter lektionen beskriver läraren hur det gått och kan även förtydliga resonemanget med egna bilder eller bilder från den stora, centrala bilddatabasen från STR som alla premiumlärare har tillgång till.

Handledaren som stöd

Mycket av tiden för din körkortsutbildning gör du kanske utanför trafikskolan. En duktig privat handledare är ett bra komplement i din utbildning både för teori och praktik. Med handledaren kan du förbereda dig eller öva in ett moment så det sitter bättre. Det är till stor nytta att även din handledare finns med dig i Körkort nu. Handledaren får därför en egen inloggning och kan se allt material, följa din utveckling och kommunicera med din lärare.

Spela och diskutera

Lärare och handledare i all ära, men kanske är vissa problem bättre att diskutera med andra i samma situation. I Korkort nu kan du ställa frågor, diskutera och svara på frågor i forumet. Att ha kul och samtidigt lära sig det som är viktigt, är ofta en lyckad kombination. I Korkrot nu kan du utmana andra elever i hela Sverige i Körkortskampen. Fem frågor i taget, sen är det din kompis tur. Du väljer själv inom vilka områden du vill spela. När du närmar dig en färdig utbildning spelar ni kanske om alla frågor. Och det bästa av allt, frågorna är seriösa och är en bra förberedelse för att du ska klara kunskapsprovet på Trafikverket.